Fűtési rendszer tisztító folyadék: FERNOX Cleaner F3 500 ml

Fűtési rendszer tisztító folyadék: Egy adag Cleaner F3 alkalmas nagyobb méretű ingatlanok akár 16 radiátorból álló, vagy 130 literes fűtési rendszerének kezelésére, vagy 250 m2-nyi padlófűtési rendszer kezelésére. Nagyobb rendszerek, vagy erősen szennyezett rendszerek esetén a Cleaner F3 kiegészítő/ismételt alkalmazására is szükség lehet. Erősen szennyezett rendszerekben a Power Cleaner F8 is használható.

Hogyan használja a tiszítószert?

Először ürítse le a rendszert, majd töltse fel az egészet tiszta vízzel. Az optimális eredmény eléréséhez a teljes rendszert, beleértve a gravitációs radiátorokat is, le kell ereszteni. Ha lehetséges, tömlőcsatlakozással ellátott, teljes furatú zárószelepeket kell felszerelni erre a célra. A motorizált vagy termosztatikus szelepeket úgy kell beállítani, hogy a tisztítás vagy öblítés során a rendszer egyetlen része se maradjon lezárva. A vizet a szennyvízbe kell elvezetni és nem a felszíni vízelvezetőkbe. Nyitott rendszerek esetén a Cleaner F3-at a tágulási tartályon keresztül töltse be. Zárt rendszerek esetén adagolja a terméket a megfelelő adagolóponton keresztül.

Fűtési rendszer tisztító folyadék

Fűtési rendszer tisztító folyadék: A Fernox Cleaner F3 használható öblítőgépekkel is. Ebben az esetben lapozza fel az egység gyártójának használati utasításait. Ha üzembe helyezés előtt szeretné az új rendszereket kitisztítani, akkor keringesse a Fernox Cleaner F3-at legalább egy órán keresztül normál üzemi hőmérsékleten. Meglévő rendszerek tisztítása esetén az üledéknek és szennyeződéseknek egy órán belül fel kell oldódniuk normál üzemi hőmérsékleten. A megkeményedett vasoxid és vízkő eltávolításához a tisztítási időt akár egy hétre is ki lehet tolni normál fűtési ciklus esetén. Ha egy óra elteltével is van a radiátorokon hideg folt, növelje az áramlást az adott radiátoron úgy, hogy a többi radiátor szelepét elzárja.

Bizonyos esetekben szükség lehet egy újabb adag Cleaner F3-ra, vagy a folyamat megismétlésére. Ürítse le és alaposan öblítse át, legalább kétszer, amíg tiszta víz nem folyik a rendszerből. Ha a Cleaner F3-at öblítőgépekkel használja, a tisztítás egy órán belül elvégezhető. Alkalmazzon dinamikus öblítést tiszta vízzel, amíg a rendszerből tiszta víz nem folyik. Töltse fel a rendszert, és a hosszútávú korrózió és vízkőképződés megelőzése érdekében adjon hozzá Fernox Protector F1-et. Egyvezetékes, indirekt hengerekben, pl. „Primatic” vagy hasonló, ivóvízhez használható vegyszer használata javasolt.

„A központi fűtési rendszer tisztítása és védelme a Fernox F3 Cleaner segítségével visszaállítja a hatékonyságot, amely így akár 15%-os gázmegtakarítást is eredményezhet minden alakalommal, amikor a helyiséget felfűti. Ez a megtakarítás egy átlagos otthon egy éves CO2 kibocsátásával egyenértékű, ami 110 kg-ot jelent.”*
*függetlenül tanúsított

Biztonsági adatlap: https://files.plytix.com/api/v1.1/file/public_files/pim/assets/45/7d/ae/5f/5fae7d45c573435950d65e1e/texts/49/09/16/62/6216094917c9727d68ed8215/57762_Cleaner_F3_500ml_hu-hu.pdf